Drone

Voor uniek en bijzonder beeldmateriaal hebben wij ook drones tot onze beschikking. Wij hebben meerdere modellen, zodat er voor zowel foto’s als video’s de geschikte apparatuur is. Deze drones kunnen tot wel 15 kilometer reikwijdte van de bestuurder vandaan vliegen, waardoor er flink wat gebied op de kaart gebracht kan worden. Zo kunnen we met de juiste weersomstandigheden tot wel 30km vliegen. Wij zetten de drones particulier in, maar ook zakelijk (bijvoorbeeld tijdens de opening van een nieuw pand, of voor promotiemateriaal). Ook voor opdrachten als “Flight Mapping” en inspectie van bijvoorbeeld zonnepanelen en daken kunt u bij ons terecht. Maar ook als u net de trotse eigenaar van een mooie bolide bent geworden en spectaculaire rolling shots wilt hebben, zetten wij daar de sport drone voor in. Deze kan snelheden van 160 km/u bereiken! Het inplannen van opdrachten met betrekking tot drones vergt meer tijd dan film-en video opnames *. Hier zullen de kosten ook op aangepast worden. Bent u benieuwd naar wat de mogelijkheden en prijzen zijn? Neem dan contact met ons op.

Regels en wetgeving drones:

Wij zijn in bezit van ons eigen exploitantnummer, Wij vliegen dus met eigen toestellen en zijn in bezit van de juiste documenten subcategorie A2 en subcategorie A1 / A3 vliegbewijzen, wat betekent dat wij volgens de Nederlandse wetgeving vliegen. Wij zijn volledig op de hoogte van de privacy wetgeving, en houden ons hier ten alle tijden aan. Zo kunnen wij vliegen in de “Open Categorie”, de “Specific Categorie” en de “Certified Categorie”.

Wat houden de categorieën in drone certificaten in:

* Open Categorie (Hobby vlieger, met een klein toestel)
* Specific Categorie (Ons middel toestel vanaf 250gr. Zwaarder film-en vliegwerk. Dit betekent ook een hoger risico en meer geplande organisatie
* Certified Categorie (Dit zijn de gespecificeerde en geplande vluchten met een hoog risico. Dit zijn meestal
commerciële vluchten.)

* Let op! Voor elke vlucht maken wij een eigen vluchtplan. Dit houdt in dat wij zelf de start-en stoplocatie bepalen waar vandaan de drone zal opstijgen en landen. We vliegen alleen de route die wij met ons vluchtplan uitgezet hebben. Tijdens een dronevlucht moet een waarnemer aanwezig zijn, die zich vrijuit van A naar B moet kunnen verplaatsen en in contact moet staan door middel van een portofoon met de piloot. Bij verandering in weersomstandigheden of onveilige situaties tijdens een vlucht  zullen wij per direct de vlucht afbreken en landen op een overzichtelijke locatie. Alleen zo kunnen wij iedereen zijn veiligheid waarborgen. Ook zullen wellicht niet al uw wensen uitvoerbaar kunnen zijn, in verband met de wetten omtrent drones en privacy. Uiteraard denken wij altijd graag met u mee, en komen we altijd wel tot een oplossing.

Maak kennis met onze drones:
Sporty (DJI FPV, Specific Categorie)

Movie (DJI Phantom 4 Pro, Specific Categorie)Movie 2.1 (DJI Mavic 3 Cine, zowel Specific als open Categorie) C1 labelBig Boy (DJI M3T, Certified Categorie)